Sri Lanka: gevaar op aanslagen blijft, mogelijk geen misviering

In Sri Lanka zouden extremistische moslim groeperingen aanslagen voorbereiden op strategische doelen in de hoofdstad Colombo. Een aartsbisschop heeft aangegeven dat er te weinig beveiliging is bij kerken. Een misviering zondag gaat mogelijk niet door vanwege de terreurdreiging. Een tweetal moslim groeperingen die achter de aanslag zouden zitten zijn door de regering verboden.

Christenen meest vervolgde groep ter wereld, bijna genocide

Volgens de Britse minister van Buitenlandse zaken zijn Christenen de meest vervolgde groep ter wereld. Zo erg dat het eigenlijk op genocide lijkt.
M.n. in het Midden-Oosten is het gevaar dat Christenen vrijwel uitgeroeid dreigen te worden. Vanwege o.a. “politieke correctheid” zijn er niet veel regeringen die zich krachtig uitspreken hiertegen. Vorig jaar zouden gemiddeld iedere maand 250 Christenen zijn vermoord vanwege hun geloof. M.n. in het Midden-Oosten, in moslim landen als Saudi Arabië en Iran is de vervolging zwaar, evenals in diverse Afrikaanse landen en China. Maar ook dichterbij, in het moslim land Turkije, wordt de situatie voor Christenen steeds moeilijker.