Daily Archives: May 3, 2019

Islamitische schoolboeken vijandig tegenover “Joden en christenen”

Volgens de Duitse journalist Constantin Schreiber zouden schoolboeken uit islamitische landen als Afghanistan en Iran een „vijandbeeld tegen Joden en christenen” scheppen.

Posted in Actualiteit, Vervolgde kerk | Leave a comment

Sri Lanka: gevaar op aanslagen blijft, mogelijk geen misviering

In Sri Lanka zouden extremistische moslim groeperingen aanslagen voorbereiden op strategische doelen in de hoofdstad Colombo. Een aartsbisschop heeft aangegeven dat er te weinig beveiliging is bij kerken. Een misviering zondag gaat mogelijk niet door vanwege de terreurdreiging. Een tweetal … Continue reading

Posted in Actualiteit, Vervolgde kerk | Leave a comment

Christenen meest vervolgde groep ter wereld, bijna genocide

Volgens de Britse minister van Buitenlandse zaken zijn Christenen de meest vervolgde groep ter wereld. Zo erg dat het eigenlijk op genocide lijkt. M.n. in het Midden-Oosten is het gevaar dat Christenen vrijwel uitgeroeid dreigen te worden. Vanwege o.a. “politieke … Continue reading

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Opnieuw gravitatie golven waargenomen

Op 25 april zouden opnieuw zwaartekrachtsgolven zijn waargenomen, ditmaal afkomstig van een botsing tussen 2 neutronensterren die 500 miljoen lichtjaar van ons verwijderd zijn.

Posted in Natuurwetenschap | Leave a comment

Duitsland: halvering kerkleden 2060 verwacht

De 2 grootste kerkgenootschappen in Duitsland, de Evangelische Lutherse Kerk en de rooms-katholieke kerk zullen volgens een onderzoek van de Universiteit van Freiburg in 2060 miljoenen leden verliezen. Het aantal leden zal dan ongeveer gehalveerd zijn.

Posted in Bijbel en geloof | Leave a comment