Daily Archives: February 22, 2019

VS: jeugdpastor en detective pleegt zelfmoord na vondsten op pc

Een jeugdpastor en politie detective heeft zelfmoord gepleegd nadat op zijn pc ongepaste afbeeldingen waren gevonden. De man was meer dan 30 jaar getrouwd Erg verdrietig en het laat zien hoe de zonde zich in ieder mens heeft genesteld.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: honderden aanwezig op conferentie “Gods Stem” om LGBT-agenda in kerken te stoppen

Honderden “conservatieve Christenen” zullen aanwezig zijn op een conferentie op 22-23 februari in de Amerikaanse staat Oklahoma met als doel de LGBT-agenda van activisten om evangelische kerken te beïnvloeden een halt toe te roepen. De conferentie heeft de naam “Gods … Continue reading

Posted in Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Zwitserland: soldaat veroordeeld tot geldboete vanwege vechten in Christelijke militie tegen IS

In Zwitserland is een voormalige Zwitserse soldaat veroordeeld tot een geldboete van ongeveer €500 omdat hij zich bij een Christelijke militie had aangesloten om tegen de moslim terreur beweging IS te vechten. Hiermee zou de neutraliteit van Zwitserland zijn geschonden.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Schotland: ds. Robert Murray M’Cheyne (1813-1843)

Onlangs hoorde ik van de Schotse predikant Robert Murray M’Cheyne (ook wel geschreven als: Robert Murray MacCheyne). Hij werd geboren in Edinburgh, 21 mei 1813. Hij mocht nog geen 30 jaar oud worden, want hij overleed op 25 maart 1843 … Continue reading

Posted in Bijbel en geloof | Leave a comment

Engeland: geen wekelijkse kerkdiensten meer

Kerken van de “Church of England” hoeven niet meer iedere week een kerkdienst te houden zoals verplicht volgens een wet uit 1603. Door de dalende ledenaantallen en kerkbezoeken kunnen kerken soms helaas niet anders dan het aantal kerkdiensten verminderen.

Posted in Bijbel en geloof | Leave a comment