“BDS wil einde Joodse staat”

Volgens een columnist wil de BDS in feite niets anders dan het einde van de Joodse staat. Een citaat uit de column:

GroenLinks heeft afgelopen zaterdag officieel het BDS-programma omhelst. ’Koopt niet bij Joden’ is nu een aanvaardbare opvatting in die kringen. Eerder hoorde je die kreet bij een andere Nederlandse BDS-beweging, de NSB.

Overigens: BDS-activisten gebruiken zonder problemen kennelijk producten uit Israël. Maar gewoon producten uit Israël kopen?

Vaticaanstad: het zwijgen van de paus over de Christenvervolgin

Wereldwijd worden zeker 245 miljoen Christenen vervolgd enkel en alleen vanwege hun geloof in de Here Jezus Christus. In 2018 werden zeker 4035 Christenen vanwege hun geloof vermoord. Ruim 25% meer dan het jaar daarvoor, toen waren het er 3066. Het Christendom is waarschijnlijk de godsdienst die het meest te lijden heeft van vervolging.

De patriarch van Babylon van de Chaldeeërs en hoofd van de katholieke Chaldese kerk Kardinaal Louis Raphael Sako, maakte onlangs enkele cijfers over de vervolging van christenen in Irak bekend: “Er werden 61 kerken gebombardeerd, 1224 christenen gedood, 23.000 huizen en onroerende goederen van christenen in beslag genomen. Hij herinnerde de wereld aan de politiek van de “Islamitische Staat”. Christenen werden drie “opties” gegeven: (1) bekering tot de islam, (2) het betalen van een speciale belasting of (3) gedwongen en onmiddellijke opgave van hun land. “Anders zouden ze gedood worden.” Zo werden 120.000 christenen verdreven. Hele gebieden in Syrië, waar eeuwenlang Christenen woonden, zijn nu “gezuiverd” van Christenen.

De paus horen we weinig over de vervolging van Christenen. “De oorspronkelijke islam en de correcte interpretatie van de koran zijn tegen elke vorm van geweld”, zei hij eens. En: “De islam is een religie van vrede, verenigbaar met het respecteren van de mensenrechten en het vreedzaam samenleven”. De paus zou weinig gevaar zien in de “islamisering van Europa” en haast onvermoeibaar massa-immigratie richting Europa aanmoedigen.

Ook veel leiders in het Westen zwijgen als het gaat om Christenvervolging. Engeland liet vervolgde Christenen in de steek. En ook de VS onder Obama. In een rapport van Church in Need lezen we: “In de ogen van de westelijke regeringen en media verliest de vrijheid van religie in de volgorde van de mensenrechten aan betekenis en wordt door kwesties van geslacht, seksualiteit en ras bedekt.

Ook het nieuwe logo van de Vaticaan in het kader van de “interreligieuze dialoog” lijkt duidelijke taal te spreken.

Bron: Gatestone Institute.