Daily Archives: February 18, 2019

Canada: de jongen die een meisje moest zijn

Op 22 augustus 1965 werden de tweelingbroers Bruce en Brian Riemer geboren. Beide moesten vanwege een diagnose met 8 maanden een besnijdenis ondergaan. Een onervaren arts voerde deze uit. Bij Bruce mislukte deze operatie en zijn geslachtsorgaan was niet meer … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Civiele rechtszaak tegen opstellers Nashville-verklaring “kansrijk”

Volgens prof. F. Oldenhuis, hoogleraar kerk en recht, zou de “christelijke homobeweging” “kansrijk” zijn in een civiele procedure tegen de opstellers van de Nashville-verklaring omdat deze “onnodig grievend” zou zijn. Lees hier het artikel van prof. F. Oldenhuis.

Posted in Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

VS: synagoge Brooklyn aangevallen tijdens viering Sabbath

Afgelopen zaterdag werd in de Amerikaanse stad Brooklyn een synagoge aangevallen terwijl binnen de Sabbath werd gevierd. O.a. een raam werd vernield.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Frankrijk: scholen veranderen “vader & moeder” in “ouder 1 en ouder 2”

Een nieuwe wet in Frankrijk verplicht scholen om in de leerlingenregistratie “vader & moeder” te veranderen in “ouder 1 en ouder 2”. De oude benaming zou discriminerend zijn maar critici vinden dat de nieuwe benaming het ouderschap “dehumaniseerd”.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: het belang van de “International Religious Freedom Act”

Oktober 2018 was de 20e verjaardag van de “International Religious Freedom Act”. De IRF stelt de VS in staat om religieuze vrijheid over de gehele wereld te bevorderen door het een kernonderdeel van de buitenlandse politiek van de VS te … Continue reading

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Japan: homostellen willen recht op huwelijk afdwingen via rechter

Op 14 februari zijn een aantal homostellen naar de rechter gegaan om af te dwingen dat ze mogen trouwen.

Posted in Actualiteit | Leave a comment