Somalië: moslims verkrachten 41-jarige tot Christelijk geloof bekeerde moeder

In een vluchtelingenkamp in Kenia, in de buurt van de grens met Somalië, zou vorige maand een 41-jarige moeder door een groep van 4 moslims zijn verkracht. De vrouw zou zich tot het Christelijk geloof hebben bekeerd en zou een schande voor de islam zijn geworden. In Somalië is geen ruimte voor andere godsdiensten dan de islam. Somalië staat op de derde plaats van de Open Doors Ranglijst Christenvervolging.

Vereenvoudigde versie Nashville-verklaring in de maak

Een vereenvoudigde versie van de Nashville-verklaring is volgens de woordvoerder van de werkgroep ds. R. van Reenen in de maak. Inhoudelijk zal de tekst niet worden aangepast. Misschien een goed idee om de verklaring meer te gieten in de vorm van een geloofsbelijdenis? Bijvoorbeeld:

Wij geloven dat God het huwelijk vanaf het begin van de schepping heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw, waarbinnen seksualiteit een plaats heeft en waaruit kinderen kunnen voortkomen. Het doel van het huwelijk is de verbondsliefde tussen Christus en Zijn bruid, de Kerk, zichtbaar te maken.

Wij geloven dat God het huwelijk niet heeft bedoeld als een homoseksuele, polygame of polyamoreuze relatie. Wij geloven ook dat het huwelijk niet een alleen menselijk contract is, maar in de eerste plaats een verbond gesloten voor God de Schepper.

VS: New York stopt rechtszaak tegen pro-life demonstrant

New York heeft de rechtszaak tegen een pro-life demonstrant, die ervan werd beschuldigd patiënten en medewerkers in 2017 buiten een abortus kliniek te hebben bedreigd, stop gezet. Het werd New York waarschijnlijk duidelijk dat ze “geen enkel bewijs konden leveren dat de pro-life demonstrant iets had misdaan”. Één van de aanklagers, die de demonstranten beschuldigde van “ongewenst fysiek contact” moest later zelf aftreden toen bekend werd dat hij zelf “seksueel gewelddadig gedrag” had vertoond richting 4 vrouwen.