Bijna helft Fransen en Engelsen denkt dat waarden in hun land en islamitische waarden “botsen”

Volgens een peiling zou bijna de helft van de Fransen en Engelsen van mening zijn dat de normen en waarden in hun landen botsen met islamitische normen en waarden. Opvallend is verder dat in landen waar moslims in de meerderheid zijn de meesten niet van mening zijn dat hun normen en waarden botsen met Christelijke normen en waarden.

VAE: “islam is religie van vrede” volgens hoge soennitische geleerde

Volgens een hoge soennitische geleerde in de Egypte is de “islam een religie van vrede. Dit verklaarde hij tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Ook riep hij moslims in het Midden-Oosten op om Christenen te “omarmen. Verder zouden het Vaticaan en Al-Azhar een document hebben getekend waarin ze aangeven te strijden tegen extremisme.

Syrië: leven onder IS leidt moslims tot Christendom

Het leven onder de verschrikkingen van de moslim terreur beweging IS heeft diverse moslims op de weg van het Christendom gebracht. Mensen die gevangen en mishandeld werden omdat ze de koran niet goed genoeg kenden. Lichamen van jonge mensen die van hoge daken gegooid werden omdat ze homo waren. Nu is bekering van moslim naar Christelijk geloof voor moslims verboden. Dat betekent dat deze bekeerlingen het contact met hun familie en vrienden die nog moslim zijn, vaak verliezen. Dan is een kerk die hen goed opvangt van levensbelang.