Daily Archives: January 7, 2019

Ondertekenaren Nashville-verklaring

Inmiddels een lijst met ondertekenaren van de Nashville-verklaring gevonden. Een aantal predikanten uit de CGK en GKV, maar nog geen enkele uit de NGK. Ds. W. Smouter zal de verklaring niet ondertekenen.

Posted in Actualiteit, Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Ondertekenaars Nashville-verklaring niet representatief voor Nederlands Christendom?

Volgens BNNVARA: “De ondertekenaars van de Nashville-verklaring zijn dan ook in geen enkel opzicht representatief voor het Nederlandse christendom. Integendeel. Ze vormen met elkaar de lunatic fringe“. Betekent dit ‘homohaatmanifest’ dat iedere christen er zo over denkt? “Nee absoluut niet”, … Continue reading

Posted in Actualiteit, Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Amsterdam hijst regenboogvlag n.a.v. Nashville-verklaring

Amsterdam heeft de regenboogvlag gehesen n.a.v. de Nashville-verklaring. Misschien herinneren we ons (eind 2017) de reactie van Amsterdam op homo-emancipatie d.m.v. een poster van zoenende moslima’s: “te heftig, dat kunnen gemeenschappen niet aan.” Hier kunt u de poster zien. Lees … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Syrië: Kerstfeest bij Armeniërs in bevrijd Aleppo

Foto’s van een Kerstviering bij Armeniërs in bevrijd Aleppo. De derde alweer, zonder al-Qaeda en IS.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

“Homoseksualiteit kan mij geen bal schelen, maar het is een zonde”

“Homoseksualiteit kan mij geen bal schelen, maar het is een zonde“. Aldus een politica van de D66 in 2010. En ook: “Homoseksualiteit is voor ons een zonde. Dat is voor ons geen discussiepunt“. Maar ze blijft “knokken voor gelijke rechten”.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

OM gaat Nashville-verklaring op eventuele strafbaarheid onderzoeken

Het OM gaat de Nashville-verklaring (door de media onterecht als “antihomoverklaring” en “antihomopamflet” bestempeld) op eventuele strafbaarheid onderzoeken. Daarbij hanteert het OM een aantal criteria en is de context van doorslaggevend belang.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: NBC moet zich schamen voor promoten genderideologie tegenover kinderen

Een conservatieve Christelijke organisatie vindt dat de NBC zich moet “schamen” vanwege een artikel waarin wordt gesuggereerd dat ouders hun kinderen geen seksuele normen en waarden moeten bijbrengen en transgenderisme moeten accepteren. U kunt het betreffende artikel hier nalezen.

Posted in Actualiteit, Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Engeland: kritiek op India vanwege falen beschermen religieuze minderheden

In een rapport van de Britse All-Party Parliamentary Group for International Freedom of Religion or Belief is kritiek geuit op India omdat het land zou falen in het beschermen van religieuze minderheden.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

UMC website promoot verandering homo standpunt

De United Methodist Church heeft een website gelanceerd om haar geplande nieuwe standpunt over homoseksualiteit bekend te maken. Tot nog toe is het standpunt dat volgens de Bijbel homoseksualiteit “zonde” is.

Posted in Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Reacties in media op Nashville verklaring

In de media wordt divers gereageerd op de Nashville verklaring. Hieronder een bloemlezing: ND: Scherpe reacties op Nashvilleverklaring rond homo- en transgenderzijnRené de Reuver (PKN): Nashville theologisch eenzijdigRD: Veel kritiek op NashvilleverklaringRD: Aangifte tegen Van der Staaij om NashvilleverklaringSGP: Reactie … Continue reading

Posted in Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment