Daily Archives: December 23, 2018

Frankrijk: verdachte aanslag Parijs 2015 opgepakt

De verdachte van de aanslag in Parijs op een redactie van een satirisch tijdschrift is in Djibouti opgepakt en is inmiddels uitgeleverd aan Frankrijk. Hij was in elk geval goed bekend met de broers die verantwoordelijk waren voor het bloedbad.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: vrouwenmars omstreden door vanwege verdenking antisemitisme

Een vrouwenmars in de VS is omstreden geworden vanwege mogelijke antisemitische uitlatingen van enkele medeorganisatoren.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Magiërs, Wijzen of Koningen bij het kindje Jezus?

Het is niet duidelijk of het nu Magiërs, Wijzen of Koningen waren die het kindje Jezus opzochten (Matth. 2:1)? Wat ze ook waren, uit de verzen 10-11 blijkt dat deze reizigers uit een onbekend ver land blij waren toen ze … Continue reading

Posted in Bijbel en geloof | Leave a comment

België: moslims in EU minder seculier, meer radicaal

Volgens een emeritus hoogleraar van de Belgische Universiteit van Louvain zouden moslims in de EU minder seculier en meer radiaal worden.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Woont aanslagpleger Lockerbie in Amerika?

Woont de werkelijke aanslagpleger op het Pan Am vliegtuig 30 jaar geleden (in 1988), dat neerstortte in de Schotse plaats Lockerbie, in Amerika? Volgens de dochter van een terrorist zou de Palestijnse terreur groep van haar vader verantwoordelijk zijn voor deze … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Frankrijk: imam veroordeeld vanwege oproep geweld in antisemitische

De imam van Grote Moskee in de Franse stad Toulouse is veroordeel voor het “publiekelijk verbaal aanzetten tot haat of geweld” nadat hij in een antisemitische boodschap had opgeroepen tot geweld tegen Joden. Daarbij citeerde hij een hadith waarin staat … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Burgemeester sleept OM voor rechter om weigeren vervolgen “aso-asielzoekers”

De burgermeester van het Limburgse Weert sleept het OM voor de rechter omdat deze zou weigeren een aantal “aso-asielzoekers” te vervolgen. Ze zouden o.a. tijdens  de jaarwisseling van 2016-2017 een noodbevel niet hebben opgevolgd.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

India: demonstranten blokkeren vrouwen toegang tot temple

Honderden Hindu demonstranten hebben de toegang voor vrouwen tot het Sabarimala tempel complex geblokkeerd. Dit ondanks dat een rechter had uitgesproken dat vrouwen dit tempel complex mogen betreden.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Pakistan: vrijgesproken Asia Bibi nog steeds niet vrij

De van “blasfemie” vrijgesproken Pakistaanse Christin Asia Bibi wordt op dit moment voor haar eigen veiligheid bewaakt. Tot op heden is er nog geen land dat haar asiel heeft aangeboden.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Oostenrijk: schietpartij Wenen gelinkt aan “Balkan mafia”

De schietpartij afgelopen vrijdag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen waarbij 1 man om het leven kwam en een ander ernstig gewond raakte is waarschijnlijk het werk van de “Balkan maffia”.

Posted in Actualiteit | Leave a comment