Daily Archives: December 17, 2018

VS: Pakistaan opgepakt vanwege online plaatsen bominstructies

In de Amerikaanse staat Florida is een Pakistaan opgepakt die bominstructies online had gezet op een site die vaak door o.a. leden van de moslim terreur beweging IS wordt bezocht. Hij kan tot 20 jaar cel worden veroordeeld voor dit … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Italië: Somaliër opgepakt vanwege bedreigen Vaticaan

De politie in Italië heeft een Somaliër opgepakt die ervan wordt verdacht lid van de moslim terreur beweging IS te zijn. De man had gedreigd met bomaanslagen op kerken in Italië, waaronder de St. Peter Basiliek in het Vaticaan.

Posted in Actualiteit, Vervolgde kerk | Leave a comment

Turkije: evangelist David Byle mag land niet in

Op 15 oktober kreeg de Canadees-Amerikaanse evangelist David Byle te horen dat hij binnen 15 dagen Turkije moest verlaten. Een maand later werd de evangelist opnieuw de toegang tot Turkije ontzegd.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Frankrijk: 1 verdachte voor rechter, 2 anderen opgepakt n.a.v. aanslag Kerstmarkt Straatsburg

N.a.v. de aanslag op de Kerstmarkt in Straatsburg vorige week moet 1 persoon zich voor de rechter verantwoorden en zijn 2 anderen opgepakt. De verdachte in de rechtbank leverde mogelijk het wapen waarmee de aanslag werd gepleegd.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Spanje: “Nederlander” opgepakt op verdenking “terroristische activiteiten”

In Spanje is een “Nederlander” opgepakt op verdenking van deelname aan “terroristische activiteiten”. Hij zou volgens de laatste berichten “vooral verward” zijn.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

India: verlies hindus in 5 deelstaten verlichting voor Christenen

Het verlies van de nationalistische hindupartij BJP in de 5 deelstaten Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Mizoram, en Telangana brengt mogelijk verlichting voor Christenen en andere minderheden.

Posted in Actualiteit, Vervolgde kerk | Leave a comment

Egypte: politieman vermoordt twee Christenen

In Egypte heeft een politieman op 12 december twee Christenen vermoord.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Frankrijk: vijfde slachtoffer terreuraanslag Straatsburg overleden

Inmiddels is een vijfde slachtoffer van de terreur aanslag op de Kerstmarkt in Straatsburg aan haar verwondingen bezweken. Gisteren was er een bijeenkomst in Straatsburg ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Één van de slachtoffers is, hoe ironisch, een Afghaanse man … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Frankrijk: terrorist Straatsburg steunde IS volgens vader

Volgens de vader van de terrorist die op de kerstmarkt in Straatsburg een aantal mensen doodschoot en verwondde steunde volgens zijn vader de moslim terreur beweging IS.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VN “vluchtelingenpact” aangenomen

Vorige week werd het VN “migratiepact Marrakech” aangenomen. Vandaag werd door de VN het zgn. niet-bindende “vluchtelingenpact” aangenomen. Alleen de VS en Hongarije stemden tegen.

Posted in Actualiteit | Leave a comment