Monthly Archives: October 2018

Pakistan: Christin Asia Bibi vrijgesproken van “blasfemie”

In Pakistan is de Christin Asia Bibi door het hooggerechtshof vrijgesproken van “blasfemie”. In 2009 werd ze beschuldigd van blasfemie nadat ze op een warme dag water ging halen voor zichzelf en collega landarbeiders. Twee moslim vrouwen echter weigerden water … Continue reading

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Vaticaanstad: rector weg om homovriendelijke uitspraken

Het Vaticaan heeft begin van deze maand de rector van de theologisch-filosofische hogeschool Sankt-Georgen in Frankfurt weggestuurd vanwege zijn homovriendelijke uitspraken. U kunt meer over zijn “homoseksualiteitsexegese” hier lezen.

Posted in Bijbel en homoseksualiteit | Leave a comment

Sharia

Een interessante column in het RD van Jan van Klinken over de mogelijke toekomst van Nederland als moslim land met de sharia als wetgeving.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Irak: Christenen durven niet terug naar Ninevé vanwege sjiitische milities

In Irak zouden Christenen niet terug durven gaan naar Ninevé vanwege angst voor door Iran gesteunde sjiitische milities.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Europees Gerechtshof: beledigen profeet islam geen vrijheid van meningsuiting

Volgens de uitspraak van het Europees Gerechtshof valt het beledigen van de profeet van de islam niet onder de vrijheid van meningsuiting.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Zweden: vrouw die uitzetting Afghaanse crimineel voorkomt vervolgd

Een Zweedse vrouw die in juli de uitzetting van een Afghaanse crimineel voorkwam door in het vliegtuig niet te gaan zitten, zal gerechtelijk worden vervolgd. De asielaanvraag van de Afghaan werd o.a. vanwege veroordeling negatief beoordeeld en daarom zou hij ook worden uitgezet.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Engeland: illegale moslim school leert dat alleen moslims gered werden op ark Noach

Een illegaal opererende moslim school in Londen leerde dat alleen moslims gered werden op de ark van Noach.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Frankrijk: “leerling” bedreigt lerares met wapen

In Frankrijk is ophef ontstaan over een “leerling” die een lerares met een pistool bedreigde. Het wapen bleek achteraf niet echt te zijn. De opname van de bedreiging is op sociale media te vinden.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: 8 doden bij schietpartije in synagoge in Pittsburgh

Bij een schietpartij in een synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn 8 doden gevallen en diverse gewonden, waaronder 4 politiemensen. De dader, die is opgepakt, zou anti-semitische uitlatingen hebben gedaan. Ondertussen wordt steeds meer over de dader bekend. “Alle … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Algerije: kerk in Azaghar gesloten door overheid

De overheid van het moslim land Algerije heeft opnieuw een Christelijke kerk gesloten, ditmaal in de plaats Azaghar. Er bestaan zorgen over de legale status van de Christelijke kerk in het algemeen in Algerije. Al langer worden Christenen in Algerije … Continue reading

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment