Daily Archives: August 1, 2018

Denemarken: “jihad maakt over verovering Europa noodzakelijk” volgens imam

Een imam heeft in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, verkondigt dat de “jihad de verovering van Europa noodzakelijk maakt” door  “het vernietigen van de kapitalistische en seculiere orde” . Ook zou hij hebben gezegd dat “de Joden hun eigen ondergang versnellen” door “hun vuilheid en kwaadaardigheid“.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VN vraagt Algerije om godsdienstvrijheid te garanderen na kerksluitingen

De VN mensenrechtencommissie heeft Algerije gevraagd om de godsdienstvrijheid voor iedereen garanderen na sluitingen van diverse kerken.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Rwanda: meer dan 8.000 kerken gesloten

In Rwanda zijn tot nog toe meer dan 8.000 Christelijke kerken gesloten omdat ze volgens de regering niet aan gestelde eisen zouden voldoen.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

Marokkaanse doodtrapper grensrechter wil niet terug naar Marokko

De Marokkaanse man die in 2012 in Almere een grensrechter doodtrapte, verzet zich tegen uitzetting naar Marokko en een inreisverbod voor 10 jaar. De IND had hem 2 jaar geleden verteld dat zijn verblijfsvergunning niet zal worden verlengd omdat er meerdere … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Veel geld EU voor Spanje en Marokko om illegale migratie tegen te gaan

De EU geeft veel geld aan Marokko (meer dan €100.000.000)  om illegale migratie tegen te gaan. Ook Spanje zal hulp van de EU ontvangen voor de opvang van illegale migranten.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: sancties tegen Turkse ministers vanwege gevangenschap ds. Andrew Brunson

De VS heeft sancties ingesteld tegen 2 Turkse ministers vanwege de gevangenschap van ds. Andrew Brunson. Om wat voor sancties het gaat is nog onbekend.

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment