“Oudste ster” in heelal ontdekt

Sterrenkundigen van de Australian National University hebben naar eigen zeggen de oudste ster in het heelal ontdekt. Lees het bericht op:

http://news.anu.edu.au/2014/02/10/anu-team-discovers-oldest-star/

http://www.nu.nl/wetenschap/3698063/oudste-ster-in-universum-ontdekt-.html

Analyse van de kleur van de sterren laat namelijk zien dat de ster veel ijzer bevat. De ster staat op ongeveer 6.000 lichtjaar van de aarde en is ca. 13,7 miljard jaar oud en zou dus relatief kort na de oerknal zijn ontstaan.

Deze melding staat duidelijk haaks op de Bijbelse gegevens. Volgens de Bijbel is het heelal ongeveer 6.000-8.000 jaar oud. Maar we moeten niet vergeten dat de berekeningen zijn gemaakt aan de hand van de zgn. “Big bang cosmologie” die er van uitgaat dat God niet bestaat en alles door tijd en toeval is ontstaan. Daarnaast gaat men uit van de onbewezen aanname, dat het heden de sleutel is tot het verleden. Dat betekent dat de natuurlijke processen altijd hetzelfde verloop hebben gehad. Voor de God van de Bijbel, die door het spreken van Zijn Woord alles in een ogenblik uit het niets kan scheppen, is dan duidelijk geen enkele plaats (Gen. 1).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.