Zweden: was Jezus of Maria transgender?

Soms kom je de meest bizarre opvattingen tegen over Jezus. Zo zou op de Zweedse staatszender STV een welhaast lachwekkende oplossing zijn geboden voor de geboorte van de Here Jezus uit de maagd Maria: Maria verwekte de Here Jezus d.m.v. een bijzonder verschijnsel in de natuur genaamd parthenogenesis. Bij dit verschijnsel, ook wel maagdelijke voortplanting genoemd, ontwikkelt zich een embryo zonder bevruchting. Dat betekent dat het kind genetisch identiek is aan de moeder. We komen dit verschijnsel in de natuur tegen bij sommige algen, vissen, kikkers, hagedissen, salamanders en slangen. Had Maria Jezus op deze wijze verwekt, dan zou Jezus van het vrouwelijk geslacht moeten zijn geweest. Maar goed, in de Bijbel wordt Jezus als man voorgesteld, en dus zou Hij een transgender moeten zijn geweest volgens STV.

Voor zover we weten is er geen geval bekend van parthenogenesis bij mensen. Verder moet Jezus een man zijn geweest. Zo wordt Hij in de Bijbel voorgesteld. Bovendien hing Hij, uitermate vernederend, naakt aan een kruis. Het zou onmiddellijk moeten zijn opgevallen als Hij een transgender zou zijn geweest.

Kortom: het beste lijkt mij om dergelijke fantasieën van STV te laten voor wat ze zijn. En het Bijbelse verhaal, dat Jezus door God op bijzondere, niet-seksuele wijze, bij de maagd Maria werd verwekt, te geloven (Matth. 1:23; Luk. 1:34-35). Zoon van God en Mensenzoon.

Overigens zou op een andere Zweedse zender, TV4, nogal spottend zijn gedaan over het Kerstfeest.

1 thought on “Zweden: was Jezus of Maria transgender?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.