“Jezus heeft geen Christendom nodig. Zijn voorbeeld is krachtig zelfs zonder religie”

Een merkwaardig artikel van iemand die beweerd dat Jezus zonder het Christendom zou kunnen. Hij schrijft van de mogelijkheid van een “geseculariseerd” Christendom gebouwd op de waarden van Jezus. Iets als de opstanding van de Here Jezus is natuurlijk lastig voor een dergelijk “Christendom”. Maar geen probleem voor de schrijver”: de opstanding is dan een beeld dat het verhaal en de waarden van Jezus blijven voortbestaan, en de waarden van kracht en privilege overstijgen.

Tja, laten we maar hopen dat het nooit wat wordt met een dergelijk “Christendom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.