Nigeria: aanvallen op Christenen “vergeten tragedie” volgens bisschop

Kinderen en zwangere vrouwen zijn onder de slachtoffers van de aanvallen op Nigeriaans Christen door Fulani herders volgens een bisschop. De aanvallen zijn een “vergeten tragedie” en vormen eeen grotere bedreiging voor de Christenen in Nigeria dan islamitisch terrorisme. Het zouden vooral moslim herders die in 2018 meer mensen hadden vermoord dan de islamitische terreur groep Boko Haram. “Maar niemand wil er iets tegen doen”, aldus de bisschop. De Fulani herders zijn tot de tanden toe gewapend met geavanceerde wapens die normaal niet in het bezit zijn van “eenvoudige herders”. Eerder al riep hij de internationale gemeenschap niet te wachten op een genocide totdat ingegrepen wordt.

Volgens Amnesty International zouden sinds 2016 al meer dan 3600 mensen zijn omgekomen door gevechten tussen nomaden en boeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.