Aartsbisschop Kenia tegen groepsgesprekken over seksualiteit

De aartsbisschop van Kenia, Eliud Wabukala, is tegen de vorming van praatgroepen over (homo)seksualiteit. Daarin zouden voor en tegenstanders met elkaar in gesprek moeten gaan. Volgens de aartsbisschop is de Bijbel duidelijk over (homo)seksualiteit. De onderliggende vraag volgens hem is of men de Bijbel accepteert als Woord van Gods. De gespreksgroepen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat we niet meer zo zeker kunnen zijn over wat de Bijbel zegt. Daarnaast  opent het de deur naar een vals Evangelie, omdat de Schrift niet langer functioneert als voornaamste bron om te onderscheiden wat waar is en vals. Lees het gehele artikel op:

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/aartsbisschop_kenia_tegen_gesprekken_over_anglicaans_rapport_1_802121

Zij die homoseksuele praktijken op grond van de Bijbel als Woord van God afwijzen, kunnen zich m.i. van harte achter wat de aartsbisschop schrijft, scharen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.