Ds. Van Loon: Voor homo is onthouding de meest Bijbelse weg

Ds. Maarten van Loon studeerde in 2011 af aan de TU Kampen (GKv) op een studie van Romeinen 1:26 en 27. In deze gedeelten behandelt de apostel Paulus homseksualiteit. Ds. Van Loon heeft onderzocht welke ruimte de Bijbel biedt aan een homoseksuele relatie. Hij zegt: “Ik kom tot een voorkeursoptie bij de uitleg van Romeinen 1. Die is: als homo leven in seksuele onthouding”.

Lees het gehele artikel op:

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/ds_van_loon_onthouding_is_voor_homo_de_meest_bijbelse_weg_1_617168

2 thoughts on “Ds. Van Loon: Voor homo is onthouding de meest Bijbelse weg

 1. In de menselijke overwegingen over homoseksualiteit hoor ik “nooit” wat God in de bijbel ervan vindt als zegen voor Zijn schepselen tot redding van hun ziel!
  Het blijft vanuit de bijbel: wil je Gezegend worden in gehoorzaamheid….of in rebellie/zonde verloren gaan?
  Daarnaast wordt via homoseksualiteit het voortgaande LEVEN gestopt!
  Nieuw leven eert God als schepper, halleluja!

  Shalom

  P.S. vergelijk het 10e gebod ook naast Mat. 5:28 over begeren in je DENKEN!

  • Ik heb gemerkt dat veel kerken en individuele gelovigen niet meer durven of willen zeggen dat de Bijbel homoseksuele praktijken als zonde ziet. Tegen de bedoeling van de Schepper in. “Liefde” is geen absolute maatstaf. Ook de “liefde” moet getoetst en begrensd worden aan wat de Bijbel leert. Natuurlijk mogen en kunnen we broeders/zusters met homofiele gevoelens absoluut niet uitsluiten. Maar als gelovigen hebben we iedereen, ook deze broeders en zusters, in alle nederigheid en met respect, voor te houden dat wat de Bijbel ook over dit onderwerp leert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.