Afrikaanse bisschop: “Europa islamiseert omdat kerk slaapt”

Een bisschop van het Afrikaanse land Kameroen heeft zich afkeurend uitgesproken over de apathie van de Christen in Europa omdat dit de deur zo openen voor een “islamitische invasie“. Zijn uitspraken zijn duidelijk: “Als je kijkt naar de geschiedenis, wanneer de kerk in slap viel, en afgeleid werd van het evangelie, deed de islam daar haar voordeel mee en kwam naar binnen“. Zoals veel Afrikaanse bisschoppen en Christenen weet hij uit eigen ervaring wat de extremistische islam betekent voor de kerk. Kameroen grenst aan Nigeria en Chad, middelpunt van islamitisch terreur. “Dit is wat we nu zien in Europe, dat de kerk slaapt, en de islam binnensluipt“. Het Christendom neemt af in Europa, en dat gat wordt door de islam ingevuld. Dat zal gevolgen voor de wereld hebben. “Europa wordt geïslamiseerd, en dat zal gevolgen voor Afrika hebben“. Ook is hij van mening dat duidelijke taal nodig is. “De waarheid verdunnen” doet Afrika geen goed. “Als we beginnen met dubbelzinnig te praten, raakt de jeugd verward en dwaalt af“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.