Saudi-Arabië: schoolboeken blijven haat tegen Christenen aanmoedigen

Schoolboeken in Saudi-Arabië blijven geweld tegen Christenen aanmoedigen. “Voorbeelden hiervan zijn vernederingen van niet-moslims en het aanmoedigen van jihad tegen hem. Het executeren van afvalligen wordt voorgeschreven en kinderen wordt aangemoedig niet met niet-moslims om te gaan. Saudi-Arabië blijft deze boeken niet alleen gebruiken, maar exporteert ze ook naar andere delen van het Midden-Oosten. Saudi-Arabië staat bij de organisatie USCIRF hoog op de ranglijst en bij Open Doors op de 12 plaats van landen waar het gevaarlijk is om Christen te zijn.

Examples of this content include demeaning non-Muslims and encouraging jihad against them. The execution of apostates is prescribed and children are encouraged not to associate with non-Muslims. Saudi Arabia not only continues to use these textbooks domestically, but exports them to other parts of the Middle East. Saudi Arabia is labeled as a Tier 1 Country of Particular Concern by USCIRF and is listed as number 12 by Open Door’s World Watch List of countries where it is most dangerous to be a Christian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.