Israël: bewijs voor vernietiging Sodom/Gomorrah gevonden?

Wetenschappers zouden bewijs hebben gevonden van de vernietiging van de in de Bijbel genoemde oude steden Sodom en Gomorrah. De steden werden volgens de Bijbel door God gestraft vanwege, in elk geval volgens de traditionele opvatting, de homoseksuele praktijken die daar werden bedreven (Gen. 13:13; 19:4, 9-9). In Gen. 19:24-25 lezen we: “Toen liet de HEER uit de hemel zwavel en vuur liet neerkomen op Sodom en Gomorrah en Hij vernietigde die steden en de hele vallei, met de inwoners van al de steden en met alles wat er op het land groeide“.

Er zou bewijs zijn gevonden dat zo’n 3.700 jaar geleden een enorme explosie, veroorzaakt door een ontploffende meteoriet, de steden met de grond gelijk maakte. Radioactieve datering zou laten zien dat stenen muren van vrijwel alle gebouwen toen plotseling verdwenen waren. Alleen de fundamenten bleven over. En bij aardewerk is te zien dat de buitenste lagen gesmolten zijn tot glas. Zirkoon-kristallen werden door de extreem hoge temperaturen, mogelijk tot wel 6.0000 C, binnen een seconde gevormd.

Dergelijke gebeurtenissen hebben we vaker meegemaakt: in Siberië in 1908, waarbij niemand om het leven kwam maar waarbij 2.000 km2 bos met de grond gelijk gemaakt werd. En in Chelyabinsk (Rusland), in 2013, waarbij zeker 1.600 mensen gewond raakten door glas dat uit de ramen werd geblazen door de kracht van de explosie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.