Egypte: vrijheid Christenen steeds meer onder druk

Volgens een Egyptische mensenrechten organisatie ondervinden Christenen in Egypte steeds meer discriminatie ondanks dat de overheid hier tegen optreedt. De groep volgde pogingen van de overheid om geschillen over de bouw van kerken in het land waar de meerderheid moslim is, op te lossen. Ze kwam tot de conclusie dat “de algemene situatie wat betreft het recht om het geloof te beleven en kerken te bouwen aan het verslechteren is”. Een commissie die zou moeten faciliteren bij het bouwen van kerken heeft geen rechtvaardigheid gebracht. Sindsdien zijn 9 kerken gesloten onder druk van de autoriteiten of het (moslim) publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.