EO en homoseksualiteit

Op 7 januari en 14 januari van dit jaar waren er uitzendingen van het programma ‘3Onderzoekt’ van de EO op de TV. EO-presentator Manuel Venderbos was in de Russische homowereld gedoken om zelf mee te maken wat homo’s in Rusland ervaren. Uiteraard sympathiek. Want geweld tegen wie dan ook, ook homo’s, moet door christenen zonder meer afgewezen worden. Toch zegt het feit dat er ongeoorloofd geweld tegen homo’s wordt gebruikt niets over de aanvaardbaarheid van homoseksualiteit in het licht van de Bijbel.

Daarom is het opmerkelijk dat er geen woord over wat de Bijbel zegt over dit lastige onderwerp in deze uitzendingen te horen is geweest. Dit zou toch een uitgelezen kans voor de EO zijn geweest om daar aandacht aan te geven? Volgens de Bijbel moet immers niet alleen geweld tegen homo’s worden afgewezen, maar ook homoseksuele praktijken zelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.