Klinieken voor homoseksuelen met kinderwens

Volgend jaar zullen in Nederland twee klinieken geopend worden waar homoseksuelen met een kinderwens terecht kunnen. De klinieken helpen het stel bij het zoeken naar bijvoorbeeld een draagmoeder. Tot nog toe moesten ze altijd uitwijken naar het buitenland in de zoektocht naar een draagmoeder.

Update: uiteraard brengt dit ethische vraagstukken met zich mee. Voor een kind lijkt de situatie niet gemakkelijk, omdat deze niet voor deze situatie met een draagmoeder heeft gekozen. Daarnaast lijkt ook duidelijk dat op deze wijze de orde die God in de schepping heeft gelegd te worden doorbroken. Een citaat uit het commentaar van de hoofdredactie van het RD:

Allerlei alternatieve samenlevingsvormen, buitenhuwelijkse relaties en kinderen, echtscheidingen, latrelaties en paren van gelijk geslacht doen ernstig inbreuk op de vorm die God zo zegenrijk heeft ingesteld: een huwelijk als hechte levenslange band tussen één man en één vrouw. Dat is de bedding voor liefde, trouw, seksualiteit, voortplanting en opvoeding, onder de regenboog van Zijn verbond. Het gezin is niet alleen de hoeksteen of cel van de samenleving maar -met eerbied gezegd- Gods bouwsteen voor de mensheid, al vanaf de schepping. Hij opent en sluit de baarmoeder. Kinderen zijn geen recht maar genade, je neemt ze niet maar ontvangt ze uit Zijn hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.