Engeland: moslim haatprediker vrijgelaten uit gevangenis

In Engeland is een moslim haatprediker vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij de helft van zijn celstraf erop had zitten. De haatprediker is van Pakistaanse komaf. Hij werd in 2016 veroordeeld tot 5,5 jaar cel voor zijn steun aan de moslim terreur beweging IS. Na zijn vrijlating zal hij nauwlettend in de gaten gehouden worden door de autoriteiten. Dit zal de belastingbetaler jaarlijks zeker £2 miljoen kosten. Hij zal o.a. niet met kinderen mogen spreken. Één van zijn volgelingen was een bekeerling die samen met een ander de Engelse militair Lee Rigby met een vleesmes in koelen bloede vermoordden. Het lijkt duidelijk dat deze haatprediker een gevaar voor de samenleving zal blijven. De Australische regering heeft al haar zorg uitgesproken over de vrijlating.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.