Duitsland: “vluchtelingen” opgepakt na moord op Duitse mannen

Eind augustus werden in de Duitse stad Chemnits een Iraakse en Syrische “vluchteling” opgepakt op verdenking van moord op een 35-jarige Duitse man. Daarna waren een aantal dagen protesten van linkse en rechtse groepen. Volgens sommigen waren er daarna “jachtpartijen” op migranten. Het hoofd van de Duitse inlichtingendienst was er niet van overtuigd dat deze “jachtpartijen” werkelijk hadden plaatsgevonden. Vervolgens werd hij gedwongen te vertrekken. De Iraakse verdachte werd later vrijgelaten omdat er geen bewijs tegen hem werd gevonden.

Begin september was een soortgelijk geval, maar dan in de stad Köthen. Twee Afghaanse “vluchtelingen” werden opgepakt vanwege de moord op een 22-jarige Duitse man. De daders zouden 17 resp. 18 jaar oud zijn. Het slachtoffer overleed nadat hij in het gezicht was gestompt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.