Engeland: Christelijke bakkerij Asher wint “homotaart” zaak

Een bakkerij van een Christelijke familie in Noord-Ierland heeft afgelopen woensdag een belangrijke rechtszaak bij de hoogste Britse rechtbank gewonnen n.a.v. de weigering een taart te maken met daarop de zin “Support Gay Marriage” (Steun het homohuwelijk). Eerdere rechtbanken waren van oordeel dat de bakkerij discrimineerde. Maar de de hoogste rechtbank kwam tot een ander oordeel. De weigering van de bakkerij was tegen de boodschap op de taart, en niet persoonlijk tegen de aanvrager of degenen met wie hij verbonden is. Boven de taart had verder een afbeelding van Bert en Ernie in één slaapkamer geplaatst moeten worden. De bakkerije had aangegeven dat het tegen de boodschap van de aanvrager was maar niet tegen zijn seksuele geaardheid. De bakkerij was dan ook zeker niet tegen het verlenen van diensten aan de aanvrager vanwege zijn seksuele geaardheid. Volgens de rechtbank was hier dan ook geen sprake van discriminatie. De rechter was verder van oordeel dat de bakkerij niet gedwongen mag worden om tegen hun eigen geloof in te gaan door het promoten van het homohuwelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.