“Geloven en homo-zijn gaan wel samen” volgens Jacob-Willem de Boer

Volgens Jacob-Willem de Boer gaan “geloven en homo-zijn wel samen”. De Bijbel zou zijn geaardheid niet afkeuren. “Gay zijn en geloven gaat juist wel samen. God heeft iedereen lief. Er staat niets in de Bijbel over mannen die van mannen houden, of over het homohuwelijk“. Hij heeft geleerd naar de context van gedeelten uit de Bijbel te kijken. Als de Bijbel “mannen die met mannen gaan slapen” een “gruwel” zegt De Boer: “Dit gaat om pure lust, waar geen liefde bij komt kijken. De Bijbel zegt helaas niks over de combinatie tussen liefde en sex. Wat ik ervaar voor een jongen is liefde. Dat kan niemand tegenhouden“.

Tja. De Bijbel lijkt toch vrij duidelijk in het afwijzen van alle homoseksuele relaties in de breedste zin van het woord (zie o.a. Lev. 18:22; 20:13; Rom 1; 1 Kor. 6:9-11). God heeft vanaf het begin het huwelijk ingesteld tussen man en vrouw alleen (Gen. 2:18-24).

This entry was posted in Bijbel en homoseksualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.