Jezus mogelijk echt aan het kruis gespijkerd?

Historici hebben er lang aan getwijfeld of de Here Jezus wel echt aan het kruis is gespijkerd, zoals we dat kunnen lezen in de evangeliën in de Bijbel. Meestal zouden misdadigers met touwen aan een kruis worden vastgebonden. Er is nu echter voor de tweede keer een aanwijzing gevonden dat iemand aan een kruis werd gespijkerd. In de buurt van Venetië zijn resten gevonden van iemand bij wij spijkers door de voet zijn geslagen. Al eerder, in 1968, werd in de buurt van Jeruzalem een enkel van 2000 jaar oud met een spijker er nog in gevonden.

Voor Christenen zal bovengenoemde een ontdekking een bevestiging zijn van wat zij geloven en belijden: dat Gods Wood volledig waar en betrouwbaar is, net als God Zelf.

This entry was posted in Bijbel en geloof. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.