Indonesië: zelfmoordaanslagen op kerken door “vriendelijke” moslim familie

Afgelopen zondag werden in Indonesië, het land met de meeste moslims ter wereld, 3 kerken in de stad Surabaya doelwit van dodelijke zelfmoordaanslagen door 6 leden van één “vriendelijke” moslim familie. De moeder blies zichzelf met twee dochters op bij een kerk. De vader en twee zoons bliezen zichzelf op bij twee andere kerken. Maar liefst 13 doden als gevolg en een aantal gewonden. De familie zou in Syrië bij de moslim terreur beweging IS zijn geweest en onlangs zijn teruggekeerd naar Indonesië.

De moslim familie zou behoren tot de hogere lagen in de middenklasse en werd omschreven als “vriendelijk”. Ook zouden ze een goede verstandhouding hebben met hun Christelijke buren.

Niet lang daarna werd een zelfmoordaanslag gepleegd op politiebureau, ook in Surabaya. Ook nu weer door een moslim familie van 5 leden. Ze zouden behoren tot dezelfde religieuze groep die o.a. jihadistische films bekeek, waarin werd aangemoedigd om ook terreurdaden te plegen.

We zien waar moslims die terugkomen uit IS gebieden toe in staat zijn.

This entry was posted in Vervolgde kerk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.