Hemelvaart 2018

Gisteren mochten Christenen de Hemelvaart van de Zoon van God, de Here Jezus, herdenken. Wat voel ik mij dan rijk en gezegend. Dat Hij in de hemel is, bij Zijn hemelse Vader, Die gelovigen door genade ook hun hemelse Vader mogen noemen. Daar is Hij om onze plaats in het hemels Koninkrijk voor te bereiden.

En wat een troost is het dat we mogen weten dat deze Jezus, diezelfde Jezus die ruim 2000 jaar geleden naar de hemel ging, eens zal terugkomen. Dan maakt Hij alles nieuw en wist alle tranen uit. Dan brengt Hij gelovigen naar de nieuwe wereld, naar Zijn Koninkrijk. Daar is geen “dorst of verdriet”, en ook geen dood meer. Een wereld zonder neervallende bommen en raketinslagen. Geen vervolging en geen vluchten voor gevaar. Daar is God altijd bij ons en is het kwaad definitief overwonnen en verbannen.

Wat een troost. Ook voor u, voor jou is die troost als je in Hem gelooft.

This entry was posted in Bijbel en geloof. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.