Italië: groep gelinkt met Tunesische moslim terrorist opgepakt

In maart maakte de politie van Italië bekend dat 5 personen heeft opgepakt die gelinkt zijn met de Tunesische moslim terrorist die in Berlijn met een vrachtwagen op een kerstmarkt inreed. Bij deze moordaanslag kwamen 12 mensen om het leven en raakten velen gewond. Dat bewijst dat deze moordaanslag niet het werk was van een eenling of een zgn. “lone wolf”.

De Tunesiër was illegaal in Duitsland omdat zijn asielaanvraag onder een valse naam was afgewezen. Hij kon echter niet uitgezet worden omdat hij geen papieren had. Bij de herdenking vorig jaar gaf de Duitse regering toe dat deze aanslag voorkomen had kunnen worden.

This entry was posted in Actualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *