Tsjechië: “Nederlanders” slaan ober in elkaar

In de Tsjechische hoofdstad Praag zijn 7 “Nederlanders” opgepakt omdat ze een ober zeer ernstig zouden hebben mishandeld. De afbeeldingen en naam die te vinden zijn op het Internet doet vermoeden dat het om figuren van Noord-afrikaanse komaf gaat, wat bij sommigen al dan niet terechte vooroordelen zal bevestigen. Zie ook de afbeeldingen achter deze link. En deze link. De ober, die ernstig letsel aan zijn hoofd opliep, werd door de geweldenaren geschopt en geslagen omdat hij hen had gezegd dat ze geen zelf meegenomen alcohol op het terras mochten gebruiken. Inmiddels zijn er twee vrijgelaten. Zij zouden niets met de vechtpartij van doen hebben. Ook zouden ze hebben geprobeerd de boel te sussen. Drie hebben een voorwaardelijke celstraf gekregen en mogen een aantal jaren Tsechië niet meer in. De twee anderen kunnen tot 10 jaar cel veroordeeld worden.

De restauranthouder in Praag zou nog nooit zulke ernstige agressie hebben meegemaakt.

This entry was posted in Actualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.