Bijbel en wetenschap

Levert de wetenschap alleen maar feiten? Hoe kan openbaring betrouwbaar zijn? Dat zijn vragen die hoogleraar filosofie, Herman Philipse stelt. Lees meer op: http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/atheist_en_christen_in_debat_over_de_bijbel_1_796117

Maar dat is eigenlijk al een onbewezen uitgangspunt: dat de wetenschap alleen maar feiten zou leveren. Hoe weet je dat zeker? Waarom kun je dat zeker weten? En hoe weet je zeker dat hoe de dingen vandaag gaan in het verleden ook zo zijn gegaan?

De Bijbel als het geopenbaarde Woord van God is per definitie betrouwbaar. Alles wat God, de Schepper, de Almachtige God, Hoogste Heerser en Koning zegt, is betrouwbaar. Daarom kunnen we zeker weten dat wat God zegt betrouwbaar is. Misschien niet altijd te bewijzen volgens onze hedendaagse wetenschappelijke normen. Maar daarom niet minder waar of betrouwbaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.