Denemarken: kinderhuwelijken horen bij (moslim) cultuur volgens imam

Volgens een imam in Denemarken moet niet zo moeilijk gedaan worden over kinderhuwelijken omdat die nu eenmaal horen bij de (moslim) cultuur. Het is een bijzondere humanitaire situaties en we moeten voor deze gezinnen zorgen. We moeten accepteren dat het een andere cultuur is en mogen geen huwelijken uitelkaar halen.

Dit soort opmerkingen zijn op z’n minst een aanwijzing dat niet alle moslims bereid zijn om zich aan te passen aan de wetten en cultuur van het land waar ze naar toe zijn “gevlucht”. Sterker nog, men verwacht/eist dat de bewoners van het gastland zich aan hen aanpassen!

Straks moeten we ook nog accepteren dat moslims Christenen en andere minderheden en andersdenkenden mishandelen en vermoorden omdat dit in veel moslimlanden ook “normaal” is….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.