Duitsland: moslimgroep legt verantwoordelijkheid Keulen bij alcohol en vrouwen

In Duitsland legt een moslimgroep de verantwoordelijkheid voor de massale aanrandingen/verkrachtingen/berovingen bij de alcohol en de vrouwen zelf. Volgens de groep de overheid in Duitsland alcohol verbieden, omdat het leidt tot verkeersongevallen, geweld en verkrachtingen. Zo lang alcohol niet verboden wordt zal er geen merkbare daling van deze zaken merkbaar zijn. Daarnaast moeten vrouwen zich niet zoals bijvoorbeeld Lady Gaga kleden, maar meer als de maagd Maria. Zo zouden de moslimmigranten beter kunnen integreren.

Nu is het duidelijk dat alcoholgebruik negatieve consequenties tot gevolg kan hebben, zeker bij overmatig gebruik. Maar het gebruik van alcohol is de verantwoordelijkheid van de persoon die gebruikt.

Deze moslimgroep legt helaas de verantwoordelijk alleen bij alcohol en de vrouwen zelf. Helaas geen enkele zelfkritiek. Is het niet de verantwoordelijkheid van de moslim om zich van alcohol te onthouden? Er wordt verder geen enkel verband gelegd tussen de islam en de cultuur in veel moslimlanden, die niet altijd heel vrouwvriendelijk lijkt over te komen.

De boodschap van deze moslimgroep is duidelijk: niet zij moeten zich aanpassen aan de Duitse normen en waarden, maar de Duitsers moeten zich aan hen aanpassen. Anders zullen vrouwen het risico lopen om verkracht te worden. De schuld ligt dan bij de Duitsers en de vrouwen, die zich niet hebben aangepast aan de moslims. Vergeet niet de betekenis van het woord islam: “onderwerping”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.