Rosmalen: Syriërs in Autotron weigeren avondeten, dreigen met hongerstaking

Een groep van 40-50 Syriërs in de noodopvang in Rosmalen (waar zo’n 400 “vluchtelingen” zijn) weigert het avondeten en dreigt met een hongerstaking. Wat opvalt op de foto’s is dat er alleen maar mannen te zien zijn. Terwijl in Koerdische vrouwen tegen IS vechten, lijkt het wel of Syrische mannen massaal het land ontvluchten om hun geluk elders te zoeken.

Opvallend is ook het onbegrip bij deze “vluchtelingen”. Uiteraard zal een noodopvang niet het meest luxe zijn. Maar m.i. nog altijd beter dan wat men waarschijnlijk gewend was. Kennelijk verwacht men dat in het Westen de huizen klaar staan voor hen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.