Nieuw bewijs voor grote planeet achter Pluto

Al een tijd is er het vermoeden dat er een grote planeet ver achter de dwergplaneet Pluto bestaat. Wetenschappers hebben nieuwe aanwijzingen geleverd voor dit vermoeden. Achter Pluto bevindt zich de zgn. Kuipergordel, die bestaat uit miljarden rotsblokken. Die blijken in groepjes rond de zon te draaien. En dat zou verklaard kunnen worden door het bestaan van een grote planeet achter Pluto. De planeet zou ongeveer 10 keer zo zwaar als de aarde moeten zijn, iets kleiner dan Uranus en Neptunus. Verder zou de planeet twintig keer verder van de zon verwijderd zijn dan Neptunus. De omloopstijd om de zon zou tussen de 10.000-20.000 jaar moeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.