Duitsland: Christelijke vluchtelingen bedreigd door moslims in vluchtelingencentra

Christenen worden bedreigd door moslim”vluchtelingen” in vluchtelingencentra, zo waarschuwt de orthodoxe priester Hegumen Daniil. Verwondigen en doodsbedreigingen zijn geen uitzondering. M.n. voormalige moslims die zich bekeerd hebben tot het Christendom lopen ernstige risico’s.

Priester Daniil heeft hierover een brief geschreven naar minister zonder portefeuille, Peter Altmaier.

Dergelijke voorvallen staan niet op zichzelf, en laten zien dat het voor Christenen de tijd is om op te staan en onze stem te laten horen. Het is tijd dat we, in overeenstemming met wat de Bijbel leert (Hebr. 13:3), onze solidariteit met onze Christelijke broeders en zusters uitspreken en versterken.

Veel Christenen handelen m.i. wat betreft de “vluchtelingencrisis” nogal naïef. Uiteraard is het onze plicht om hen die werkelijk in nood zijn te helpen. En uiteraard brengt de komst van vreemdelingen ook mogelijkheden om hen bekend te maken met het Evangelie van Christus met zich mee.

Maar er zijn ook gevaren die we niet mogen onderschatten. Veel moslims staan niet vriendelijk tegenover het Evangelie en tegenover Christenen. In veel moslimlanden worden Christenen ronduit zwaar vervolgd. Moslims die in hun land van herkomst Christenen bedreigden en vervolgden, zullen niet opeens in het Westen hiermee stoppen. Het is een illusie om te denken dat dergelijke moeilijkheden de Kerk in het West vanzelfsprekend voorbij zullen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.