Jorritsma (VVD) relativeert Keulen, schuld angstgevoelens bij media

Mevr. Jorritsma van de VVD relativeert wat er in Keulen is gebeurd en stelt zich de vraag: “is het allemaal zo groot? Ook het gedrag van de aanranders wordt door haar gerelativeerd. Ondanks dat duidelijk is uit welke kringen de daders komen (en het niet onwaarschijnlijk is dat er een verband is tussen de massa aanrandingen en de migrantenachtergrond van de daders), maakt mevr. Jorritsma zich er niet specifiek zorgen om. Ze maakt zich zorgen “over het gedrag van mannen in het algemeen“. Nu zijn opeens mannen in het algemeen in het algemeen vervelend tegenover vrouwen.

Ook geeft mevr. Jorritsma aan dat er “natuurlijk” “af en toe iets in azc’s” gebeurd, wat ze direct relativeert: “het gaat om mensen die gevlucht zijn“. En dat lijkt niet zo’n probleem te zijn omdat “er ook heel veel andere burgers” “die dingen uithalen die niet mogen“. Hele merkwaardige redeneringen die we hier lezen.

De ernst van het massale geweld zoals we in Keulen, Hamburg en meer plaatsen hebben kunnen zien door “migranten” en “vluchtelingen” wordt door mevr. Jorritsma m.i. ernstig onderschat. Dat is politiek uiteraard zeer correct. Maar het doet geen enkel recht aan het gevoel van onveiligheid dat bij vrouwen, m.i. ook terecht, na de gebeurtenissen in Keulen, vergroot is. Het wekt de indruk dat ze de vrouwen niet serieus wil nemen. Daarnaast is het ook naïef om het verband tussen de massale en zeer gewelddadige aanrandingen in Keulen te ontkennen of te bagatelliseren.

Een bewijs dat sommigen in de politiek de vrouwen in de steek laten en hun zorgen niet serieus nemen. Jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.