Nederland: strijder tegen IS gearresteerd

In Nederland is een 47-jarige oud-militair gearresteerd vanwege zijn deelname aan de strijd tegen IS. Hij vocht samen met de Koerdische beweging YPG.

Geweld mag nooit verheerlijkt en geprezen worden. Aan de andere kant ontkomen we ook niet aan geweld. Het geweld dat deze man gebruikt heeft, moet m.i. dan ook getoetst worden. Als hij inderdaad enkel en alleen IS terroristen met gepast geweld heeft uitgeschakeld, is er m.i. toch wat voor te zeggen om dit geweld te rechtvaardigen. Soms is het helaas noodzakelijk op de wapens op te nemen en is niet aan het gebruik van geweld te ontkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.