Noorwegen: kerken verwijderen Christelijke symbolen voor “vluchtelingen”

De Norwegian Missonary Society (NMS) heeft de Noorse Immigratiedienst (UDI) locaties aangeboden voor de opvang van “vluchtelingen”. De UDI ging akkoord op voorwaarde dat alle Christelijke symbolen zoals kruizen van de opvanglocaties verwijderd zouden worden. De NMS heeft hier mee ingestemd.

Moslims zullen dit zien als een overgave aan hun religie. In veel moslimlanden zijn Christelijke symbolen niet gewenst dan wel verboden. Het zal m.i. dan ook een verkeerd signaal aan moslim “vluchtelingen” kunnen geven als in Europa kerken hun Christelijke symbolen voor hen verwijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.