“God” heeft het gedaan

Vandaag heeft het satirisch blad Charlie Hebdo een nummer uitgebracht met op de voorkant een afbeelding van God met een kalashnikov en bloed aan Zijn handen. Het opschrift luidt: “Een jaar later: de moordenaar is nog op vrije voeten”.

De suggestie is duidelijk: God is de schuld van de aanslag van vorig jaar januari die uitgevoerd werd door moslims. Moordaanslagen als deze en in Parijs door moslims voeden het algemene antireligieus sentiment dat in religie en godsdienst de schuld van oorlog en geweld zoekt.

God heeft echter geen enkele schuld aan het oorlog en geweld op deze aarde. Die zijn namelijk het gevolg van de zonde van de mens, die aan God gelijk wilde zijn (Gen. 3; Rom. 5:12-19). Sterker nog: God zond juist Zijn Zoon naar deze aarde om te sterven aan het kruis voor de zonden van de mensen en hen de mogelijkheid te bieden om door geloof gered te worden (Joh. 3:16).

Christenen zullen de suggestie van dit blad dan ook als uitermate godslasterlijk en respectloos afdoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.