Eindhoven mag komst islamitische haatpredikers verbieden

Woensdag 23 december 2015 heeft de rechtbank in Den Bosch geoordeeld dat burgermeester Van Gijzel de komst van islamitische haatpredikers mag verbieden. De haatpredikers waren uitgenodigd door de islamitische stichting Wafq om te spreken op een conferentie in de Al Fourkaa-moskee. Ze zouden zich ontoelaatbare uitspraken hebben gedaan over “Joden, homo’s, ongelovigen en de positie van de vrouw”. Bovendien zouden ze terrorisme verheerlijken en haatzaaien.

Volgens de stichting moeten de uitspraken in hun context worden gezien. Terecht oordeelde de gemeente dat dit onzin is: “Als een geestelijke Joden vergelijkt met varkens, wat voor context moet daar dan bij?“. Dezelfde vraag werd gesteld bij een foto van een van de uitgenodigde islamitische geestelijken waarop hij te zien is met een kalasjnikov.

M.i. is het oordeel van de gemeente Eindhoven en de rechtbank in Den Bosch terecht. Aan haatzaaiers die racistische opmerkingen maken richting Joden, Christenen en anderen hebben we in Nederland weinig behoefte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.