Samson (PvdA): Nederland kan 200.000 vluchtelingen aan

Volgens PvdA-leider Diederik Samson kan Nederland 200.000 vluchtelingen aan. Die uitspraak deed hij afgelopen woensdag 30 december in een interview met het Nederlands Dagblad.

Als het gaat om vluchtelingen die werkelijk respect hebben voor de normen en waarden in Nederland en willen integreren en werken in deze samenleving zal dat ook vast lukken. Als het gaat om “gelukszoekers” en “vluchtelingen” die vooral als doel hebben het invoeren van bijvoorbeeld van zaken die haaks staan op de Nederlandse normen en waarden (zoals de “sharia”), dan heb ik wel enige twijfels. Want het zal Samson ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat er in Nederland grote zorgen zijn wat betreft “immigratie en integratie”. Die zorgen, die m.i. niet geheel onterecht zijn, zullen door de regering serieus genomen moeten worden. Anders is de kans groot dat de gevolgen niet te overzien zullen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.