Engeland: steun voor predikant die islam “satanisch” noemt voor de rechter

In juni van dit jaar was in het nieuws dat predikant dr. James McConnel zich voor de rechter moet verantwoorden omdat hij in een preek de islam een “satanische godsdienst” noemde.

Uitgerekend een islamitische academicus neemt het nu voor hem op. Deze is het weliswaar niet met zijn uitspraak eens. Maar het gaat hier om het recht op vrijheid van meningsuiting. Moslims en Christenen hoeven het niet met elkaar eens te zijn en moeten kritiek op elkaars godsdienst kunnen leveren.

En zeker als we bedenken wat gebeurt in het Midden-Oosten: brandende kerken, bloedige executies, slachting van gelovige minderheden (o.a. Christenen), is de uitspraak van deze dominee m.i. heel erg begrijpelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.