Wapenbezit in Amerika

Na de massamoord in Californië door een terroristisch moslimechtpaar klonk alweer luidt de roep om wat aan het wapenbezit te doen. President Obama vindt het de tijd om dit probleem aan te pakken. Wat vergeten wordt is dat deze massamoord gepland werd, niet door gewone Amerikanen met sportgeweren, maar moslimterroristen die banden hadden met IS.

Daarnaast moet niet vergeten worden dat de meeste doden door wapens het gevolg zijn van oorlogen tussen bendes en zelfmoord. Verder is het aantal moorden door wapens de laatste jaren gedaald, terwijl het legale wapenbezit juist is toegenomen. Verder heeft juist een staat als Californië zeer strenge regels voor wat betreft het wapenbezit.

Nogmaals: de wapens zijn niet de oorzaak, maar de handen die ze doelbewust gebruiken. Zolang er mensen rondlopen op deze aarde die het normaal vinden op grond van hun religieuze overtuiging een ander overhoop te schieten, zal de strengste wet tegen wapens niets uitrichten.

4 thoughts on “Wapenbezit in Amerika

 1. Sorry hoor, maar gewone Amerikanen hebben niet alleen maar sportgeweren. Door de idiote wapenvergunningen in dit land mogen ze ook aanvalswapens komen. Terroristen kunnen op die manier dus ook gemakkelijk zware wapens kopen. Als je staatsburger bent vraagt niemand wat je er mee wilt doen.
  Je vergeet hier ook wel gemakshalve de onschuldige kinderen die op vele scholen het slachtoffer zijn geworden van zinloze schietpartijen door mensen die met de islam al helemaal niets hadden te maken.
  Als je de mogelijkheden afschaft om zware aanvalswapens te kopen heb je misschien ook kans terroristen, van welke kant dan ook, bijtijds te stoppen.

  • Wapenverboden zullen m.i. helaas lang niet alle gekken stoppen die massamoorden willen plegen. Zeker geen terroristen die geloven dat ze door zoveel mogelijk bloed te vergieten een ereplaats in het hiernamaals krijgen. Vergeet niet dat de aanslag in San Bernardino gepleegd werden door moslims!

 2. En de aanslagen op scholen door Amerikanen. En de vele doden onder de zwarte burgers die slachtoffer worden van politiegeweld door Amerikanen.
  Heeft allemaal niks met Moslims, Christenen of godsdienst te maken. Als je vrij wapenbezit wilt toestaan als land zul je moeten leven met doden door wapengeweld. Het maakt het alleen maar moeilijker terroristen op te sporen.
  De Amerikanen hebben trouwens 50% van de globale wapenhandel in handen. Veel wapens die worden gebruikt om onschuldige slachtoffers in oost en west, Jood of Palestijn, Christen of Moslim, te doden komen uit die handel.

  • Wapens schieten niet uit zichzelf. Er zijn aanwijzingen dat de moordpartijen in Parijs en San Bernardino religieus geïnspireerd zijn. De daders, moslims, hadden banden met IS en schreeuwden zoiets als “Allahu Akhbar”.
   Daarmee wil ik niet zeggen dat wapenbezit nou altijd zo wenselijk is. Maar zonder vrij wapenbezit hadden de moordenaars ook wel aan wapens gekomen.
   Een ander voorbeeld daarvan is de gebeurtenis gisteren (8-1-2016), van een man die namens IS met een gestolen wapen een agent neerschiet en zwaar verwondt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.