Oproep Christenen aan koning Marokko voor meer vrijheid

Een Christelijke groep in Marokko heeft aan de koning een verzoek gedaan om meer vrijheid, bijvoorbeeld voor het vieren van christelijke feestdagen. De weinige Christenen die nu in Marokko leven moeten hun feesten voorzichtig vieren. Anders zouden hun islamitische landgenoten zich tegen hen kunnen keren.

Moslims genieten in het algemeen ook grote religieuze vrijheden in het Westen. Het zou mooi zijn als zij ook Christenen vrij laten in het beleven en uiten van hun geloof. Dat zou m.i. de zgn.”islamofobie” werkelijk bestrijden. Want zolang zij die anders geloven in moslimlanden, zoals Christenen, gediscrimineerd en vervolgd worden, zal angst voor moslims er altijd blijven bestaan.

Laten we hopen en bidden dat de koning van Marokko in de moed heeft om in deze kwestie een wijs besluit zal nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.