Terreurdeskundige uit Engeland: Politieoptreden radicaliseert moslims

Volgens een terreurdeskundige in Engeland zorgt het optreden van de politie juist voor radicalisatie onder moslims. Bij een arrestatie zou het in een meerderheid van de gevallen niet tot een veroordeling komen. Dit zou traumatiserend en stigmatiserend werken.

Uiteraard is het niet prettig als je werkelijk voor niets wordt opgepakt. Maar dat je als reactie daarop anderen, onschuldige voorbijgangers, in koelen bloede overhoop moet schieten, vind ik wel merkwaardig. Daarnaast is het nu eenmaal onvermijdelijk dat door het vele geweld van moslims wereldwijd, terecht of onterecht, islam met geweld en terrorisme wordt geassocieerd. Om als reactie daartegen nog meer geweld te gebruiken, zal het vooroordeel alleen maar versterken.

En laten we niet vergeten dat er in veel moslimlanden andersdenkenden waaronder Christenen, zonder probleem worden opgepakt en jarenlang gevangen worden gezet. Enkel en alleen maar omdat ze in God en Zijn Zoon de Here Jezus geloven en de Bijbel als het enige Woord van God aanvaarden. Radicaliseren Christenen daardoor nu ook? Pakken ze nu ook de wapens op om massamoorden te plegen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.