Obama vraagt Congress om actie tegen wapens

Volgens een bericht op NBC News heeft de Amerikaanse president Obama het Congres gevraagd om actie tegen wapens. Dit n.a.v. de terroristische aanslag in Californie waarbij twee moslims 14 mensen in een goed voorbereide actie koelen bloede en meedogenloos om vermoorden.

Nu is het duidelijk dat het bezit van wapens in Amerika een groot problem is. Niet voor niets spreekt The New York Times over een “wapenepedimie”. Het problem m.i. zijn echter niet de wapens zelf. Het gaat om degenen die ze in handen hebben en gebruiken. We moeten niet vergeten dat het, net als in Parijs vorige maand, moslims waren die bewust de wapens gebruikten met het doel zoveel mogelijk mensen te vermoorden. Er moet niet alleen wat aan het wapenbezit worden gedaan. Maar ook aan hen die menen dat ze op grond van hun religieuze overtuiging anderen overhoop mogen schieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.