Omwonenden durfden islamitische massamoordenaars in Californië niet aan te geven

Naar het schijnt durfden omwonenden van de islamitische massamoordenaars in Californië verdacht gedrag van dit echtpaar niet te melden bij de politie. Dit om niet te worden beschuldigd van racisme. Die angst is niet geheel ongegrond. De omstreden  organisatie CAIR (Council on American-Islamic Relations) heeft in het verleden gewone burgers die verdacht gedrag van moslims hadden aangegeven bij de autoriteiten aangeklaagd voor discriminatie en “islamofobie”. CAIR benadrukt voortdurend dat moslims slachtoffer zijn van discriminatie en “islamofobie”.

Update: volgens de Los Angeles Times hadden de schutters banden met terroristische groepen. Volgens CNN had één van de daders op Facebook trouw beloofd aan IS.

Verder is er kritiek op degenen die (m.i. terecht) die een verband leggen tussen de plegers van de terreurdaad in Californië en hun moslimreligie. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat moslims zich sterk uitspreken tegen dergelijke terreurdaden. Maar er moet meer gebeuren. Moslims zullen zich actief moeten inzetten tegen dergelijke terreurdaden, maar ook tegen de onderdrukking en vervolging van andersdenkenden en minderheden zoals Christenen in veel moslimlanden. Alleen dan is er een reële kans dat islamofobie zal verdwijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.